Brdr. Thorsen's historie

Her kan du læse yderligere om Brdr. Thorsen’s historie og se billeder af hvordan udviklingen har været gennem årene fra 1957 og frem til i dag.

Anton Thorsen renser roer med hest foran roerenseren. Billedet er fra 1957.

Anton Thorsen høster korn med hestespand foran selvbinderen i 1957. Byen der ses i baggrunden er Nimtofte.

Sammenkørsel af kornneg i 1957 foregik manuelt med fork og hestetrukket vogn.

Lugning af roer var hårdt arbejde i 1957. Det er Anton Thorsen yderst til højre.

I 1958 anskaffede Anton Thorsen sig den første traktor – en Nuffield Universal købt brugt ved Christian Nielsen, Tingheden som importerede brugte traktorer fra England. Billedet er fra høsten i 1958.

Flytning af jord er bl.a. noget af det entreprenørarbejde Anton Thorsen gjorde dengang, og som Brdr. Thorsen I/S stadig udfører i dag.

Såning af roer på marken ved Nimtofte med Nuffield Universal.

Dette er en avisartikel i H.C. Petersen og CO.s EFTF. A/S fra september 1977. Bladet er et maskin- og landbrugsblad som dengang blev sendt ud til samtlige jordbrugere.

Ammoniaknedfældning med Zetor 8045 til venstre og 12045 til højre. Det er Kristian Thorsen der sidder i traktoren på billedet herover.

Det gamle maskinhus som lå på langs med Østenfjeldvej blev væltet i 1976 for at gøre plads til et nyt og større kombineret værksted og maskinhus. Det er denne bygning som i dag stadig udgør værkstedet hos Brdr. Thorsen i Nimtofte afdelingen.

Alle hjælper til med at støbe gulvet til det nye store maskinhus og værksted der skal bygges efter det gamle er blevet revet ned. Billedet er fra 1976.