Anton Thorsen

Anton Juul Thorsen blev født på Dyrby Hedegård i Gassum sogn nord for Randers d.16/12-1927. Han arbejdede hele sin tid ved landbruget som karl, forkarl og bestyrer på forskellige gårde – som skik og brug var dengang.

I 1956 kom han til Nimtofte, hvor han d. 3/11-1956 blev gift i Nimtofte kirke med Lissy Daugaard Laursen, f. i Sjørup d.14/12-1928. – De havde købt den gård i Nimtofte, som nu hedder Bakkegården.

Det var en firelænget gård, 58 tdr. land, 12 køer med opdræt, en halv snes grise, lidt høns, en stor have – og – næsten vigtigst af alt: 5 jyske heste + en plag og et føl. Det var præmiedyr, der helst skulle tage ærespræmie eller 1. præmie på Kolind Dyrskue hvert år, og betingelsen for at gården kunne købes var, at disse heste ikke blev solgt det første års tid – for selvfølgelig skulle de på et tidspunkt erstattes af en traktor.
Hestene overlevede den aftalte tid, godt og vel, men vinteren 1957-58 holdt den første traktor sit indtog. Det var en Nuffield, som blev købt hos en maskinforhandler i Vestjylland, der importerede brugte maskiner fra England.

I Nimtofte var der en lidt ældre gårdmand, som i nogle år havde sprøjtet for andre. Han syntes, det var på tide han blev afløst og at Anton burde købe sprøjten – og så måtte der jo købes en Nuffield mere til at klare det derhjemme. Det blev til flere Nuffielder med de tilhørende nødvendige redskaber, vogne osv. – og i løbet af få år havde maskinstationen overhalet gårdbruget som vigtigste erhverv på Svenstrupvej 8.

Denne udvikling fortsatte stille og roligt frem til 1989, hvor sønnerne Kristian, Asger og Jørgen overtog maskinstation og gård for at køre foretagnet videre.