Firmaet Brdr. Thorsen I/S er en moderne og kvalitetsbevidst virksomhed som består af 5 virksomhedsgrene:

  • Brdr. Thorsen Maskincenter med autoriseret Massey Ferguson, Kverneland, Siloking og Weidemann forhandling og service i hele Nordjylland samt Læsø og Anholt.
  • Brdr. Thorsen Maskinstation som driver 3 afdelinger fordelt på Djursland og udfører alt maskinstationsarbejde samt vognmandskørsel. Vi er også autoriseret VVS- og kloakinstallatør.
  • Brdr. Thorsen Biogas som producerer elektricitet og fjernvarme på restprodukter fra landbruget.
  • Brdr. Thorsen Varmeværk som forsyner 2 mindre byer og et stort golfområde med fjernvarme.
  • Brdr. Thorsen Landbrug hvori der drives 1500 hektar planteavl samt svineproduktion.

Brdr. Thorsen I/S er ejet af Steffen og Kristian Thorsen, som begge deltager i den daglige drift i forskellige områder i virksomheden.

Tirstrup Maskinstation
Nimtofte Maskincenter og Maskinstation
Allingåbro Maskinstation
Lars Holm Maskinservice ved Hammel (Servicepartner)
Grønning Smede- og Maskinforretning ved Roslev (Områdeforhandler)
Nykøbing Mors Maskincenter
Støvring Maskincenter
Hjørring Maskincenter

Virksomhedens historie

Nimtofte Maskinstation blev startet i 1960 af Anton Thorsen som en traditionel maskinstation, der i mange år udførte de mest arbejds- og maskintunge opgaver for egnens landmænd. For at skabe plads til den stadigt voksende maskinpark blev der i 1975 bygget maskinhus; det nuværende traktor- og maskinværksted.

I 1989 overdrog Anton Thorsen ledelsen af maskinstationen til sønnerne Jørgen, Asger og Kristian Thorsen der siden har udbygget og udviklet firmaet; Brdr. Thorsen I/S til en virksomhed med mangeartede arbejdsopgaver for kunder over et stort geografisk område.

I 2022 overtog Steffen Thorsen den ene halvdel af det samlede firma Brdr. Thorsen I/S, fra sin farbror Jørgen Thorsen. Dermed er første del af et generationsskifte sat i gang og firmaets fremtid fastlagt.

loading

Anton Thorsen

Anton Juul Thorsen blev født på Dyrby Hedegård i Gassum sogn nord for Randers i 1927. Han arbejdede hele sin tid ved landbruget som karl, forkarl og bestyrer på forskellige gårde – som skik og brug var dengang.

I 1956 kom han til Nimtofte, hvor han blev gift i Nimtofte kirke med Lissy Daugaard Laursen, f. i Sjørup i 1928. – De havde købt den gård i Nimtofte, som nu hedder Bakkegården.

Det var en firelænget gård, 58 tdr. land, 12 køer med opdræt, en halv snes grise, lidt høns, en stor have – og – næsten vigtigst af alt: 5 jyske heste + en plag og et føl. Det var præmiedyr, der helst skulle tage ærespræmie eller 1. præmie på Kolind Dyrskue hvert år, og betingelsen for at gården kunne købes var, at disse heste ikke blev solgt det første års tid – for selvfølgelig skulle de på et tidspunkt erstattes af en traktor.
Hestene overlevede den aftalte tid, godt og vel, men vinteren 1957-58 holdt den første traktor sit indtog. Det var en Nuffield, som blev købt hos en maskinforhandler i Vestjylland, der importerede brugte maskiner fra England.

I Nimtofte var der en lidt ældre gårdmand, som i nogle år havde sprøjtet for andre. Han syntes, det var på tide han blev afløst og at Anton burde købe sprøjten – og så måtte der jo købes en Nuffield mere til at klare det derhjemme. Det blev til flere Nuffielder med de tilhørende nødvendige redskaber, vogne osv. – og i løbet af få år havde maskinstationen overhalet gårdbruget som vigtigste erhverv på Svenstrupvej 8.

Denne udvikling fortsatte stille og roligt frem til 1989, hvor sønnerne Kristian, Asger og Jørgen overtog maskinstation og gård for at køre foretagnet videre.

Kristian Thorsen

Kristian Thorsen blev født på Svenstrupgården (Svenstrupvej 8, Nimtofte)  i 1957 og er vokset op med dyr og maskiner. Han har, siden han var helt ung, haft en særlig interesse for alt som har med teknik at gøre og blev derfor udlært landbrugsmekaniker hos Midtdjurs Traktorlager i 1975.

Da han sammen med sine to brødre overtog maskinstationen i 1989, var det efter nogle år nødvendigt at få en VVS autorisation i virksomheden da denne afdeling voksede støt. Lige sådan var det nødvendigt med en kloakmester autorisation i forbindelse med diverse anlægsarbejder og denne erhvervede Kristian i 2003.

I dag varetager Kristian den daglige overordnede drift af Brdr. Thorsen I/S samt maskinstationsafdelingen i Nimtofte.

Steffen Thorsen

Steffen Thorsen er født i Nimtofte i 1983 og er ældste søn af Kristian Thorsen. Som 6-årig flyttede han sammen med familien ned på den nuværende hovedmatrikel for Brdr. Thorsen I/S, Svenstrupvej 8 i Nimtofte.
Steffen er uddannet maskinmester i 2008 og har forinden han kom ”hjem” i firmaet arbejdet som både vagtgående maskinmester på Kraftvarmeværket i Randers, samt som idriftsætter og projektleder på flere projektet vedr. alternativ energi.
I 2018 tog Steffen GVS-uddannelsen for, ligesom Kristian, at have autorisation til at udføre autoriseret VVS arbejde.
I dag varetager Steffen driften af Biogasanlæg, Varmeværk samt VVS-afdelingen. Derudover er Steffen naturligt involveret i alle afdelinger af firmaet, da han løbende skal overtage mere og mere af driften fra Kristian Thorsen.